Όσες φορές κι αν επισκεφτείτε το κάστρο της Μεθώνης, πάντα υπάρχει λόγος να επιστρέψετε. Η ανοιξιάτικη βόλτα με φίλους στο κάστρο ήταν η τέλεια ιδέα.

Το κάστρο της Μεθώνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά και όμορφα της Ελλάδας. Χτίστηκε από τους Ενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας που εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση 93 στρεμμάτων. Επιπλέον, ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, που κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε στάση για τους προσκυνητές στο δρόμο τους προς τους Αγίους Τόπους και για τα εμπορικά πλοία που ταξίδευαν από τη Δύση προς την Ανατολή. Η περίοδος ακμής του κάστρου τοποθετείται στην περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας (13ος-15ος αιώνας).

Ο καιρός ήταν όμορφος και όλα τα λουλούδια έμοιαζαν να μας χαιρετούν. Κάνοντας βόλτα στο κάστρο εντυπωσιαστήκαμε από την παλιά πυριτιδαποθήκη, ένα τετράγωνο κτίριο με πυραμιδικό κάλυμμα που χρονολογείται από την πρώτη Ενετοκρατία. Η θέα ήταν απλά εκπληκτική.

Ακολουθώντας τα πέτρινα μονοπάτια, φτάσαμε στο πιο εντυπωσιακό σημείο του κάστρου που είναι ο οκταγωνικός πύργος του Μπούρτζι. Ένα μέρος όπου οι καιροί σταματούν και μεταφέρεσαι αμέσως σε μια άλλη χρονική περίοδο.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο αυτή τη φορά ήταν η ομορφιά των ανοιξιάτικων λουλουδιών που φύτρωναν ανάμεσα στις πέτρες, σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο.

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο κάστρο της Μεθώνης.